Samme kvelden krysset vi den 80nde breddegraden på veien østover til Hinlopenstretet. Det skulle bli flere krysninger av denne magiske linjen i løpet av de neste dagene.
Utsikt mot breen på østsiden av Idunneset i Wahlenbergfjorden.
Det ble en vakker fottur på Idunneset i Wahlenbergfjorden med fine utsikter mot Vestfonna og de mektige isbreene som kalver i fjorden. Mens vi var på tur på Zeipelodden i Palanderbukta begynte det å blåse ganske kraftig, så her var det bare å trekke seg tilbake før det ble altfor uhyggelig. Dagen etter lå Hinlopenstretet stort sett gjemt bak tett tåke. Det var bare såvidt greit nok at vi kunne besøke en flokk hvalrosser på Wahlbergøya. Det var ikke før vi nådde frem til Murchisonfjorden at vi kunne se noe av landskapet igjen, men til gjengjeld fikk vi en veldig vakker vandring der neste dag.
Morgenlys i Murchisonfjorden.
Det siste høydepunktet av denne deler av reisen var en ilandstigning på Moffen. Her var det ikke helt fritt for tåke heller, men uansett er det jo alltid noe spesielt å komme i land på denne spennende øya.
Gammel hvalrossslakteplass på Moffen.
Bildegalleri – Svalbard med SV Antigua, del 3: Nordaustlandel og Moffen
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.