Nesten alle fly måtte i flere døgn innstilles grunnet uværet som herjet over Nordnorge siste uke. Fly til og fra Longyearbyen klarte for det meste ikke å mellomlande i Tromsø. At værforholdene fører til problemer med flytrafikken er ikke noe som man er overrasket over i denne nordlige landsdelen men det viser en gang til at Svalbard fortsatt er et sted som er langt unna fra resten av verden.
Svalbard lufthavn Longyear:
her er det ikke uvanlig at flytrafikken blir påvirket av dårlig vær.
Det skjer at beredskapen for ambulanseflyet i perioder med dårlig vær ikke kan opprettholdes i flere døgn. I Longyearbyen finnes det vel et lite sykehus med basistjenester men i nødstilfeller må pasientene kunne fraktes til et av de store sykehusene på fastlandet hovedsaklig til universitetssykehuset i Tromsø så snart som mulig der de kan få spesialisthelsetjenester.
Sist var det 8. Januar at en syk pasient fra Longyearbyen ikke kunne fraktes til Tromsø på grunn av dårlig vær. Så fikk pasienten hjelp ved universitetssykehuset i Tromsø en dag senere.
At midlertidige beredskapstjenester med ambulansefly periodevis ikke er tilgjengelige ble omtalt flere ganger av myndighetene med konklusjonen at luftambulansetjenesten er uforsvarlig. Sysselmesteren har flere ganger krevet et døgnbemannet jetfly som anses som den eneste akseptable løsningen.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.